Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Duurzaamheid is voor Geenen Schoenen belangrijk en wij dragen als bedrijf graag ons steentje bij. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) richten wij ons op het verbeteren van onze leefomgeving en maatschappij. Voor ons heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen geen eindbestemming, maar is dit een proces dat werkt met doelen die zich continu aanpassen aan de huidige situatie.

Onze collecties


Het verkopen van schoenen met een duurzame achtergrond vinden wij van belang. Daarom kiest ons team alle schoenen met zorg persoonlijk uit. Zo weten wij met welke materialen en soorten leer de schoenen worden gemaakt en de werkomstandigheden van het bedrijf. Met alle merken uit onze winkel hebben wij nauw contact. Ook zijn wij op de hoogte van hun werkzaamheden omtrent verantwoord ondernemen. Zo werken veel van de merken uit onze winkel met erkende Europese leerlooierijen. Niet alleen de schoenen zelf, maar ook de schoenendozen worden bij het grootste deel van de merken op een duurzame manier geproduceerd of gerecycled. Daarnaast probeert ons team zo efficiënt mogelijk in te kopen om verspilling tegen te gaan. De schoenen die overblijven uit de collectie worden gedoneerd aan goede doelen, zoals Bennie helpt Gambia en Club van Polen.

Reparatie en onderhoud


De collecties zijn allemaal voorzien van de hoogste kwaliteit, daar streeft het hele team naar. Helaas is het niet te voorkomen dat er af en toe iets mis is of dat de schoenen op een ongewone manier slijten. Bij Geenen repareren wij het grootste deel zelf in onze werkkamer. Lukt het ons niet, dan is er onze vaste schoenmaker die het overneemt. Op deze manier wordt verspilling en onnodig afval tegengegaan.

Met de juiste verzorging gaan schoenen langer mee! In de winkel hebben wij een uitgebreid aanbod van onderhoudsmiddelen. Van sprays tot aan tovergummetjes, voor elk gedeelte van de schoen hebben wij een geschikt product staan. Dat schoenen langer meegaan is niet alleen fijn voor de klant, maar ook is het een duurzame manier dat onze planeet helpt.

Retour


In onze winkel maken wij gebruik van Safesize, een 3d-scanner om de voeten in lengte, breedte en hoogte in millimeters nauwkeurig op te meten. Ook voor kinderen is deze scanner ideaal om de groeimaat op te meten. Met de juiste maat is de kans op retouren een stuk kleiner! En dat scheelt een ritje naar Bergeijk.

Ook online proberen wij klanten zo nauwkeurig mogelijk te helpen met de juiste maat. Zo hebben we een uitgebreide pagina waar maatadvies op staat. Per model staat in de omschrijving gedetailleerde informatie dat van toepassing is op het desbetreffende product. Zo proberen we retouren te voorkomen dat helpt tegen o.a. papierverspilling.

Plasticvrij


Alle schoenendozen van de collectie zijn van papier gemaakt. Een groot deel van de merken recyclen papier voor hun schoenendozen. Het zijn vaak niet de mooiste dozen, maar wel heel goed voor het milieu! Ook bij ons in de winkel zijn we actief bezig om afval te scheiden en het kantoor zo papierloos mogelijk te maken.

De Geenen-tassen zijn gemaakt van stevig non-woven materiaal. Non-woven is een imitatiestof dat op een duurzame manier wordt geproduceerd. Naast duurzaam zijn alle tassen ook herbruikbaar, ideaal!

Maatschappelijke bijdrage


Naast zorgen voor een betere planeet, vinden wij het ook belangrijk om maatschappelijk bij te dragen. Dit doen wij door lokale verenigingen en sportclubs jaarlijks te sponsoren en actief deel te nemen aan lokale ondernemersverenigingen.

Door doelen te stellen blijven wij scherp en streven we naar een beter milieu en maatschappij. Samenwerkend met onze merken en klanten wordt de planeet steeds een stukje beter.

Help jij ook mee?