Onderhoud

Schoenen poetsen kost minder tijd dan je denkt! Bovendien gaan schoenen langer mee als je ervoor zorgt. Hieronder vertellen we je over onze verschillende soorten poets en hoe je het gebruikt.


Carbon Pro spray

Een echte must voor jouw schoenen is de Carbon Pro! Met de hightech technologie beschermt deze spray de schoenen tegen vuil, vocht en vlekken. Deze spray is geschikt voor glad-, suède-, nubuckleer, metallic, veganleer, textiel en high tech. Ook zit er een voeding in deze spray om het leer langer mooi te houden. Nog een groot pluspunt van deze spray: het maakt de schoenen waterafstotend. Weer of geen weer? Met deze spray op je schoenen loop je zo de deur uit.

Houd de spray op 30 cm afstand van de schoen om de nevel erop te laten dwarrelen. Té dichtbij is niet goed voor de schoen en brengt een te hoge concentratie op één plek. Probeer een keer per maand de schoen schoon te borstelen en opnieuw in te spuiten. Zo gaan jouw schoenen langer mee!


Carbon Wax spray

Een andere spray om jouw schoenen goed te beschermen is de Carbon Wax. Deze spray is alleen geschikt voor gladleren schoenen en beschermt de schoen tegen vuil, vocht en vlekken. Het wax laagje in de spray brengt een extra laag aan boven op het leer voor extra bescherming. Ook zorgt dit laagje ervoor dat de schoen waterbestendig is.

Houd de spray op 30 cm afstand van de schoen om de nevel erop te laten dwarrelen. Té dichtbij is niet goed voor de schoen en brengt een te hoge concentratie op één plek. Probeer een keer per maand de schoen schoon te borstelen en opnieuw in te spuiten. Zo gaan jouw schoenen langer mee!


Waterstop

Waterstop is een poets met een sponsje aan de onderkant van de tube. Dit is ideaal om de poets direct op de schoen aan te brengen. Deze poets is alleen voor gladleren schoenen. De voorganger van de waterstop zijn de schoenpoetspotjes. De naam Waterstop verklapt het al, de verf is op waterbasis. Het is dus geen dekkende verf maar een poets dat de schoen weer op kleur brengt en een opfrisbeurt geeft. In deze poets zit een voeding dat goed is voor het leer. Waterstop is verkrijgbaar in 24 kleuren en in kleurloos. Staat de goede kleur er niet tussen? Laat het ons weten! Misschien is de juiste kleur nog te bestellen.

Schut de tube even voor gebruik en knijp zachtjes erin totdat er verf op het sponsje komt. Verdeel de verf eerst over de schoen in druppels en veeg vervolgens de verf evenredig over het vlak. Laat rustig drogen en je kunt er weer tegenaan!


Collorit

Collorit is een dekkende verf. Het product bevat een verf dat alleen geschikt is voor gladleren schoenen. Met deze poets krijg je vlekken, verkleuringen en beschadigingen weg en komen je schoenen weer tot leven. Er zit een voeding in deze poets dat goed is voor het leer. Collorit is verkrijgbaar in 12 kleuren en in kleurloos. Staat de goede kleur er niet tussen? Laat het ons weten! Misschien is de juiste kleur nog te bestellen.

Haal eerst de veters uit de schoen om geen plekken te vergeten. De collorit komt in een tube en breng je aan op de schoen met een borstel of een katoenen lap. Breng de verf direct aan op het leer en verdeel evenredig. Omdat het een dekkende verf is het slim om de hele schoen te poetsen i.p.v. gedeeltes, zo voorkom je kleurverschil. Laat de verf rustig drogen en werk bij waar nodig.


Rustical

Rustical is een poets voor het vettere type leer. Denk bijvoorbeeld aan het leer van wandelschoenen. Rustical is verkrijgbaar in zwart, bruin en kleurloos. In deze poets zit een voeding om het leer vet te houden en weerbestendig te maken voor de buitenwereld. De tube van rustical heeft een sponsje eraan vast om het gemakkelijk aan te brengen.

Knijp zachtjes in de tube totdat de poets op het sponsje komt. Verdeel de Rustical eerst over de schoen in druppels en veeg vervolgens evenredig over het leer. Laat rustig drogen en je kunt er weer tegenaan!


Nubuck en suède poets

De flacons voor nubuck-, suèdeleer en textiel hebben een sponsje om de poets gemakkelijk aan te brengen. Goed schudden voor gebruik en ongeveer een minuut op z’n kop laten staan vóór gebruik. De poets is op waterbasis en is verkrijgbaar in zwart, blauw, bruin, groen en kleurloos. Knijp niet té hard in de flacon maar laat de verf er rustig uitlopen op het sponsje. De flacon is geen dekkende verf maar een poets dat de schoen weer op kleur brengt en een opfrisbeurt geeft. Laat rustig drogen en werk bij waar nodig.


Lack mousse

Laklaarsjes of -schoenen kunnen niet worden ingespoten met een waterafstotende spray, omdat de spray van het lak afglijdt. Om toch de schoenen de beschermen en te voeden is er Lack Mousse van Collonil. Deze schuimende mousse trekt in het lakleer en voorkomt scheurtjes of dat het lakleer gaat kraken. Laat de mousse rustig intrekken, dit kan enkele minuten duren. De mousse kan voor alle glanzende materialen gebruikt worden.


Leershampoo

Zijn je schoenen vies geworden? Of een vervelend vlekje dat er niet uit wil? Deze schoenenshampoo is dé oplossing! De Clean en Care van Collonil is voor glad-, suède-, nubuckleer en textiel. Het is een schuimend product dat je schoenen weer laat blinken. Laat de shampoo een paar minuten intrekken en maak met een vochtige doek de schoen weer schoon. Belangrijk! Houd de schoen niet onder de kraan, een vochtige doek is voldoende.


Sneakerwhite

Speciaal voor de witte sneakers is er sneakerwhite. Deze poets is voor gladleren schoenen en is een verf op waterbasis. In deze poets zit een voeding wat goed is voor het leer, zo gaan jouw sneakers langer mee! Door het sponsje op de flacon is de sneakerwhite makkelijk aan te brengen. Vóór gebruik schudt de flacon goed en laat enkele minuten de poets op z’n kop staan. Knijp vervolgens voorzichtig in de flacon tot dat er verf op het sponsje zit. Verdeel de verf eerst over de schoen in druppels en veeg vervolgens de verf evenredig over het vlak. Laat rustig drogen en je kunt er weer tegen aan!


Schoenendeo

Om jouw schoenen weer fris te laten ruiken is er Shoe Deo van Collonil. Deze schoenendeodorant kan gebruikt worden bij een leren- en synthetische binnenvoering. De deodorant is in een spray verkrijgbaar en daarom eenvoudig in gebruik. Met één spray ruiken je schoenen langdurig fris.


Midsole cleaner

Om de zolen van je sneakers wit te houden is er Midsole Cleaner van Collonil. Deze vloeistof is makkelijk in gebruik door de tube. Doe een kleine hoeveelheid op een droge doek en poets de zolen schoon. Knijp niet té hard in de tube! Met de sterke concentratie van de Midsole Cleaner krijg je gegarandeerd witte zolen. Deze poets is alleen te gebruiken voor rubberen zolen.


Al deze bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel!
Op zoek naar de juiste kleur? Neem de schoen mee en wij kijken met je mee.